top of page
  • renelonis

Goede voornemens?

De zomerperiode is voor veel mensen een tijd van ontspanning, even genieten, de batterij weer opladen en afstand nemen van werk of andere taken. Tegelijkertijd gebruiken velen deze tijd om terug te kijken op het afgelopen half jaar.

Vrouw geniet van het uitzicht en maakt goede voornemens. Ze denkt aan Brainspotting, Gestalt Therapie en een Relatie APK .
Even afstand van je werk.

Het kan zijn dat je jezelf nu afvraagt wat er terecht gekomen is van je goede voornemens die je maakte op 1 januari, of minder cliché: Welke dingen of mensen vind je belangrijk en zouden eigenlijk topprioriteit moeten hebben? Misschien vraag je je wel af, of je nog wel op je plek zit op je werk. Er kunnen deze zomer ook verlangens en behoeften boven zijn gekomen die over totaal andere dingen gaan dan werk. Over je meer verbonden willen voelen met jezelf en anderen, je relatie met je partner. Dit kan je aan het denken hebben gezet, maar misschien ook niet meer dan dat. Want wanneer onze angsten groter zijn dan deze verlangens verdwijnen ze weer naar de achtergrond. Ze blijven echter altijd aanwezig en kunnen je door allerlei signalen of klachten, dikwijls lichamelijke, laten weten dat het tijd is om hiermee aan de slag te gaan. Gebeurtenissen uit je verleden kunnen verhinderen dat je niet verder komt. Een goed voornemen blijft dan ook maar een goed voornemen. Het is een situatie die zich alleen maar in je hoofd afspeelt, totdat.. Je aktie onderneemt, even minder gaat denken en meer gaat doen. Hierdoor doen we namelijk nieuwe ervaringen op, waardoor we leren. Binnen de Gestalt Therapie werken we dan ook met experimenten, om te ervaren wat ook mogelijk is. Dit is ook hoe kinderen leren, door gewoon te doen. Vrij van allerlei beperkende gedachten en overtuigingen. En toch blijkt dat voor veel volwassenen niet meer zo simpel. De patronen die wij hebben opgebouwd in ons leven zorgen voor automatisch gedrag, waardoor we blijven hangen in oude gedragspatronen die ons niks meer brengen. Dat is best wel jammer, eigenlijk triest. Wij zijn bestemd om nieuwe ervaringen op te doen, te leren en te veranderen. Dit bevordert onze gezondheid en we voelen ons gelukkiger. Goede voornemens kunnen je hierbij helpen, want ze zijn een verlengstuk van je verlangens en diepere behoeften.


Als je je herkent in bovenstaande dingen of over iets anders met mij vertrouwelijk wilt spreken, bied ik je in augustus en september een gratis eerste gesprek aan. Of dit nu Gestalt Therapie, een Relatie- APK of een Brainspotting sessie betreft, het kan jou/jullie helpen zicht te krijgen op wat je nodig hebt om je obstakels te overwinnen en goede voornemens te realiseren. Je bent van harte welkom bij LONIS.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page