top of page

Over René Lonis

Mensen kennen mij als een invoelende betrokken en kundige therapeut, die zonder oordeel luistert naar alle betrokkenen. Ik vind het belangrijk om samen met de cliënt te ontdekken waar diens kracht zit, wat (en Wie) iemand nodig heeft om obstakels te overwinnen of relaties te herstellen.
Ik werk ervaringsgericht, oplossingsgericht en relatiegericht vanuit het idee 'een probleem heb je nooit alleen'.

 

Tijdens mijn MEAO opleiding kwam ik er al snel achter dat ik meer geïnteresseerd was in de mens achter de materie. Tijdens mijn militaire dienstplicht kwam de Waarom?- vraag me ook niet zo van pas. Wel op de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening die ik in 2001 afrondde. Als maatschappelijk werker ben ik gaan werken bij het Algemeen Maatschappelijk Werk waar ik 14 jaar ervaring opdeed in de psychosociale hulpverlening aan kinderen, jongeren en volwassenen. Van 2015 tot 2022 ben ik als Sociaal Werker Jeugd en Gezin werkzaam geweest voor het Sociaal Wijkteam Zwolle waar ik me richtte op psychosociale problematiek en complexe relatie- en gezinsproblematiek. Na het afronden van de opleiding tot ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut en Gestalttherapeut bij het Kempler Instituut Nederland ben ik mijn eigen praktijk gestart in het zonnige Portugal.

Samen met mijn vrouw en onze twee kinderen wonen wij in de Algarve Portugal. Ik werk hier als Gestalttherapeut en heb een praktijk aan huis. Online therapie bied ik aan voor degene die vanuit de beslotenheid van hun eigen prive omgeving willen werken aan zichzelf, hun relatie of de contacten met anderen in wat voor hoedanigheid dan ook.

In mijn gesprekken wissel ik betrokkenheid en een serieuze benadering af met humor en speelsheid. Waar nodig houd ik de ander een spiegel voor. 

portretfoto Rene_edited_edited_edited_edited.png
bottom of page